Cégismertető

Pályázatok

VEKOP-2.1.1-15-2016-00035

Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása

 

A projekt címe: Biztonsági irányítási rendszer bevezetését és működtetését támogató informatikai rendszer fejlesztése

A szerződött támogatás összege: 50.646.528,- Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 59,4 %

A projekt tartalmának bemutatása:

Célunk egy komplex, informatikailag támogatott biztonsági irányítási rendszer létrehozása, amely a veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemeket újszerű megközelítéssel segíti a magas szintű biztonság elérése érdekében. A megoldás jelentősen megkönnyíti az üzemek számára a külső- és belső követelményeknek való megfelelést, és megalapozza a felhasználó üzemek és létesítmények biztonságának folyamatos fejlesztését.

Ennek érdekében az üzemek normál üzemviteli folyamatait (tervezés, változáskövetés, auditálási és szemlézés, nem-megfelelőség kezelés, javító és fejlesztő intézkedés), biztonsági témakörű dokumentációkezelését és veszélyhelyzeti teendőit (pl.: riasztás, beavatkozási döntés-támogatás, hatósági bejelentés, baleset kivizsgálás) digitális platformra ültetjük át. A szoftver csomaggal a papír alapú, sokszor nehezen nyomon követhető és körülményesen adminisztrálható megoldásokat kívánjuk kiváltani, hogy a jelenkor technikai lehetőségeit kihasználva támogatni tudjuk az üzemeltetők regulatory compliance törekvéseit az iparbiztonsági (SEVESO-s) és egyéb biztonsági területeken.

A projekt eredménye egy felhő alapú szoftvercsomag, amely asztali számítógépről elérhető központi egységből és hordozható okos eszközökből (pl.: telefon, tablet) épül fel, így az irodai környezet mellett a terepi munkavégzések során is támogatást nyújt a felhasználók számára.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019. november 30.

A projekt azonosító száma: VEKOP-2.1.1-15-2016-00035

Támogató: Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatóság

Kedvezményezett: PROFES Környezetbiztonsági Programiroda Kft.