Iparbiztonság

Biztonsági irányítási rendszer (BIR)

Az alsó- és felső küszöbértékű veszélyes anyagokkal foglalkozó ipari üzemek, küszöbérték alatti üzemek, valamint kiemelten kezelendő létesítmények a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos ipari balesetek megelőzésének és elhárításának érdekében a 219/2011. (X. 20.) Korm. rendelet elvárásainak megfelelő veszélyhelyzeti (biztonsági) irányítási rendszert kötelesek kialakítani és működtetni.

A veszélyes anyagokkal foglalkozó ipari üzemek meglévő irányítási (MIR, KIR, MEBIR) rendszereinek, továbbá az érintett szakterületek jogszabályi, illetve üzemeltetői belső szabályozóinak figyelembe vételével alakítjuk ki a vonatkozó jogszabály szerinti biztonsági irányítási rendszert. 

A súlyos baleseti események kezelésére kidolgozott biztonsági irányítási rendszer szisztematikus üzemeltetése jelenti a jogszabályi nem megfelelőségek elkerülésének garanciáját és ezáltal a polgári, illetve büntetőjogi felelősségi kockázatok minimalizálását.

A veszélyhelyzeti (biztonsági) irányítási rendszerek, illetve belső szabályzatok (EBK/EHS dokumentumok) kidolgozását oktatási és begyakoroltatási tevékenységgel egészítjük ki.

KAPCSOLATFELVÉTEL:

Nagy-Pétery Tibor, ügyvezető
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
mobil: +36 30 942 78 73