Iparbiztonság

ADR biztonsági tanácsadás

A Veszélyes Áruk Nemzetközi Szállításáról szóló Európai Megállapodás (ADR) „A” mellékletének 1.8.3. fejezete előírja és részletesen taglalja a veszélyes áru fuvarozásával, szállításával, ahhoz kapcsolódóan csomagolással, berakással, töltéssel vagy kirakással foglalkozó vállalkozások által foglalkoztatott biztonsági tanácsadó személyével kapcsolatos előírásokat, illetve részletes feladatait.

ADR biztonsági tanácsadói tevékenységünk során figyelemmel kísérjük és támogatjuk az adott vállalkozás tekintetében releváns ADR előírások betartását (pl.: járművek és küldeménydarabok jelölései, csomagolóeszközök megfelelősége, áruk besorolása). A veszélyes áruk szállításával kapcsolatos szóbeli és írásbeli állásfoglalásokkal, tanácsokkal látjuk el a vállalatot, valamint elkészítjük az Éves jelentést a cég vezetősége számára. Vállaljuk továbbá a kötelező általános és feladatkör-specifikus belső oktatások lebonyolítását és dokumentálását, illetve ennek elvégzéséről szóló bizonyítványok (pl. járművezetők részére) kiállítását.

Figyelmet fordítunk a veszélyes árukhoz kapcsolódó jogszabályi előírások betartására, a vonatkozó szabályzatot érintő változások naprakész ismeretére, az esetleges rendkívüli események és súlyos szabálytalanságok okainak feltárására és az ahhoz kapcsolódó jelentések elkészítésére. 

Az ADR biztonsági tanácsadói tevékenységet a jogszabályban előírt végzettséggel és több éves tapasztalattal rendelkező, a közlekedési hatóság névjegyzékében szereplő szakemberek végzik.

A 25/2014. (IV. 30.) NFM rendelet alapján ezúton tájékoztatjuk partnereinket, hogy a Profes Kft. közúti veszélyes áru szállítási (ADR) biztonsági tanácsadója Szabó Zsolt Sándor (bizonyítvány száma: 1295).

KAPCSOLATFELVÉTEL:

Nagy-Pétery Tibor, ügyvezető
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
mobil: +36 30 942 78 73